Brödfavoriter

Brödfavoriter

Här är de bröden som går bra att beställa. Bröden kan variera något i vikt kring ca 800 g.

Bullarna väger typiskt ca 85 - 95g/st, dvs en vanlig

lite större bageristorlek. Priser, inkl moms.

Enligt EU förordning 1169/2011 ska typiska allergener markeras, det sker här med orange färg. Fråga gärna bagaren om allergener i bröden innan beställning om du är osäker, mail/telefon längst ner på sidan!

Surdegsbröd

Toms VETE

Härligt surdegsbröd med vete som bas. Brödet har också en knappt märkbar gnutta skållat rågmjöl från Saltå Kvarn som gör det ännu lite nyttigare o saftigare.

50:-

Toms RÅG-DINKEL

Råg och dinkelmjöl i ljuv kombination. Rågsurdeg i grunden med lite drygt 70% dinkel. Även här med lite skållat rågmjöl för ett saftigt och hållbart bröd.

50:-

Toms RÅG

Rågsurdegsbröd med tranbär, och skållad råg, och en ca 70%  vete för mer angenäm struktur. Ett rågbröd som inte blir så tungt och är lätt att gilla.

50:-

Toms FRÖ&NÖT

Surdegsbröd med allt gott! Pumpafrön, torkade fikon, torkade plommon (lite mindre sött än tex russin) tranbär, rostade hasselnötter, solrosfrön. Störst andel vete, men även här lite skållad rågmjöl.


65:-

Toms KAFFE&HEL HAVRE

Surdegsbröd med hel havre som skållas/mjukkokas i kaffe. Det ger ett mustigt bröd, som faktiskt inte smakar kaffe, men gör sig riktigt bra till frukost ändå!  Störst andel vete, men även här lite skållad rågmjöl.


50:-

Bullar

Allergener för bullar återfinns längst ner i listan

Klassisk KANEL

En hederlig kanelbulle, som aldrig går ur tiden. Läs gärna om den mindre mängden socker i bullarna (bagarns tips-sidan). 

20:-

Vuxen KARDEMUMMA

En ljuvlig kardemummabulle, med mycket kardemumma. Fantastisk tycker nästan alla vuxna, sådär säger de flesta barn, så kardemumma måste nog antas vara en vuxensmak

20:-

Dubbel VANILJ

Bagarens egna absoluta favorit. Vaniljbulle på äkta vaniljstång, toppad med vaniljkräm. Det blir nog inte godare... (...nästan, spana in saffransbullen nedan)

22:-

Ljuv VANILJ

En klassisk vaniljbulle, men på äkta vaniljstång som skrapas ur då det bakas. Mild och ljuv till tex en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk

20:-

Svårslagen SAFFRAN

Bagarens helt egen bulle som trixats fram till decemberrusket och slipats på några år. Smör, saffran i deg och fyllning och toppad med några torkade tranbär får smaklökarna att jubla. Det är många personer som stannat upp i samtalet och förtjust tittat på bullen vid första tuggan. Bagarn gillar faktiskt inte saffran så värst, men den här bullen, ja den är en ohotad topp-liste-etta även hos bagaren! Men den görs bara i december!

22:-

Vild BLÅBÄR

NYHET! En vaniljbulle där den äkta vaniljstångens frö (som skrapas ur då det bakas) får sällskap med vilda blåbär. När blåbären hamnar i remonsen (fyllningen) blir saften kvar och man får en saftig, blåbärsfläcking och underbar bulle. Bagarens son var beställare & inspiratör, och bullen fick med beröm godkänt då den utprovades.

22:-

Förtjusande FRÖBULLAR

NYHET! En vaniljbulle där den äkta vaniljstångens frö (som skrapas ur då det bakas) får sällskap med smaken av massor av  vallmofrö och sesamfrö som förgyller skorpan. En lite annorlunda medn förtjusande bulle som dessutom blir extra snygg.

22:-

Typiska allergener i bullarna är: mjölk/laktos, vetemjöl/gluten, smör, ägg, sesam- och vallmofrö (endast fröbullar)


Frukostbullar

Lyxiga SMÖRBULLAR

Lyxiga frukostbullar med deg på vete och mjölk. Vallmofrön på toppen, vikta med en tunn skiva smör emellan, lyfter smaken & gör att de enkelt delas på mitten för hand. Godast bakdagen, Ingen surdeg.

12:-